KREMIX – VITAMINS OF SUCCESS!


Комітет з питань аграрної та земельної політики підтримав проект Закону №4396 від 18.11.2020 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин і порекомендував Верховній Раді України прийняти його на першому засіданні, як повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

В цьому проекті передбачено:

  • врегулювання питань здійснення державного контролю за ідентифікацією та реєстрацією тварин.
  • спрощенняпроцедури відшкодування засобів з державного бюджету за проведену ідентифікацію для фізичних осіб , які являються власниками тварин.
  • встановлення відповідальності за невиконання законодавства операторами ринку тварин в сфері реєстрації та ідентифікації тварин.
  • встановлення єдиних правил державного контролю за ідентифікацією та реєстрацією тварин в господарствах операторів ринку.
  • створення єдиної державної бази домашніх тварин, які перебувають у неволі чи напіввільних умовах для моніторингу їх переміщення.
  • забезпечення більш дієвих засобів виявлення, локалізації, контролю та ліквідації хвороб тварин, занесених на територію держави.

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Глущенко Сергій Миколайович відмітив, що за допомогою цього проекту Закону, законодавство України щодо ідентифікації та реєстрації тварин, має бути повністю приведене у відповідність з положеннями законодавства Європейського Союзу. А також забезпечити відповідний рівень контролю за переміщенням живих тварин, створить умови для контролю за розповсюдженням різних хвороб тварин та забезпеченням споживачів безпечними продуктами тваринного походження.

To news
Request a call
Please enter a valid phone number, <br> only figures of 11 - up to 13 characters
Phone *
Full Name *
Up